M&M IMAGE MODELL FOTÓZÁS

Portfolio Fotzs

Portfólió Készítés

A modell portfólió készítés minden kezdő modell, új tehetség számára elkerülhetetlen és izgalmas feladat.
Sokan ugy vágnak bele, hogy semmilyen információval nem rendelkeznek. Csak nagyon halvány és sokszor túl általános ismereteik vannak arról, hogy kik alkalmasak modellnek, milyen tipusú és karakterű modellekre van igény, kiből lesz vagy lehet sikeres divat, reklám modell, fotómodell.
Önmagában az a tulajdonság, hogy valaki szép vagy szebb mint az átlag – csak egyik fontos tényezője ( és általában nem is a legmeghatározobb ) a sikeres modellkedésnek.
Mostanában ennek az ellenkezője is szárnyra kapott – sokan az “érdekes arc” tulajdonság alapján gondolják magukat alkalmasnak a  modellkedésre.
A modellkedés – mindig is bűvös szó volt és lesz is a fiatal lányok életében.
Az M&M Image és az MCM Models új arcokat, tehetségeket közvetít a divat, beauty márkák, cégek számára. Izgalmas, érdekes és kimondottan vibráló világ várja a fiatal modell tehetségeket.
Ha kellően nyitott vagy, a divat és beauty világ feltárja elötted titkait.

A kezdet, a bebocsátás sokszor nem olyan könnyű. Kitartás és érdeklődés nélkül, lehet, hogy csak külső szemlélője maradsz ennek a varázslatos világnak.
Ha le tud kötni a szinek, a textil anyagok, a formák és márkák művészi világa – már komoly lépést tettél a sikeres modellkedés felé!   Az hogy szeretsz divatosan öltözködni, hogy  belelapozol egy-egy divat magazinba még korántsem elég – ha csak felszines ismeretekkel rendelkezel, az azt is jelentheti, hogy a divat, a beauty és a modell világ nem tud komolyan lekötni, számodra érdektelen mi történik ott – ki lett pld. a Chanel, Dior, Mango vagy a Gucci reklámarca, kik az új favorizált modell tehetségek, mitől jó a magazin címlap fotó vagy egy divat reklám fotó, …
Akarj többet tudni arról a világról, ahová szeretnél tartozni – ismerd meg a szereplőit
( márkák, topmodellek, fotósok, … ) és lehetőségeit, a modell munkákat és a modell kihívásokat!

Titkon várd a csodát ( mindenki várja ), de jobb ha teszel is érte, ne csak várd – keresd is a csodát! Vágj bele! ( modellkedésbe, a modell portfólió készítésbe ) – ha megérint a divat és beauty világ, és te egyszerüen ugyérzed ez az amit csinálnod kell!

A profi divat modell, fotómodell portfólió a nemzetközi szakmai szempontok ( az adott modellpiac követelményei, divat és beauty trendek és a márkák igényei, … ) alapján összeállított modell fotók sorozata.
A portfólió szó azt sugallja, hogy a modell fotókat valamilyen rendszerben rakjuk, állítjuk össze, igy modell fotók sorozatának van eleje és vége is. A modell portfólió készítés és összeállítás egyik kiemelt szempontja, hogy  a modell portfóliót igazán érdekes fotókkal kezdjük, de a végére is tartogatunk különlegesen jól sikerült modell fotókat.
A kezdő modell portfólió készítés célja egy új tehetség, egy új arc bemutatása. A hangsúly az új tehetségen van, a modellvilág folyamatosan változik, új és új arcok keresik a nemzetközi modell sikert,  a nemzetközi megmérettetést. Nincs sok idő kivárni, bátortalanul várakozni – a sikerre várók sora soha nem fog megszakadni. Bátorság, reális önértékelés és énkép, önmegvalósítás iránti igény, … és sok más tulajdonság és adottság szükséges, amit a külső önmagában nem árul el!

A profi modellügynökség számára sem egyszerű feladat a modell tehetség felfedezése.
A modern világban az emberek első sorban “látó” emberek – vizuálisan értékelik a környezetüket, sokszor csak a külső, a jó megjelenés alapján mondanak véleményt
( ez igaz értelemszerüen a sokszor felszines önértékelésünkre is ).  A külső adottságok
( szép arc, bőr, haj, testalkat ) természetesen sokat számítanak, de fontos szempont a modell jelentkező terhelhetősége ( testi, érzelmi, pszichikai ), érzelmi fejlettsége ( pozitiv érzések kifejezése, negatív érzések kontrollja ) beleérző képessége, szereplési készsége és mozgáskulturája  ( modell pózok, testbeszéd, … ) és sok más.

A modell portfólió készítés, a modell portfólió fotózás a modell pályáról szól, arról hogy aki tehetséges az lehetőséget kapjon és kipróbálja magát a modell világban.
A smink, a profi styling, fotótechnika és fotó tudás természetesen mindenkit megváltoztat valamilyen szinten ( pld. az arc sminkel, fénytechnikával korrigálható, a modell alakja stylinggal, fénytechnikával korrigálható, bőrtónus problémák és bőrhibák sem okozhatnak gondot,  … ) Az igazi probléma csak az, hogy megváltoztatni csak a külsőt tudjuk, a belső tulajdonságokat
( érzések, empátia, beállítottság, modell kisugárzás, … ) sminkkel és egyéb technikákkal nem tudjuk. A  modell feladatokat át kell élni, a ruhát hitelesen kell bemutatni (a divat és reklám modell, fotómodell érzéseket közvetit a divatbemutatókon vagy a reklám fotókon ).
Végül is ez az igazi modell kihívás, a folyamatos megfelelés a változó igényekhez.
A külső varázslat (smink, styling, … )  csak a látszat -  mindezt élővé, természetessé, hitelessé kell tenni – ez persze szintén varázslat, ezt a varázslatot a tehetséges modelltől kapjuk meg.

Természetesen a fotózás mindenki számára elérhető – résztvenni egy fotózáson, különlegesen szép fotókat látni önmagunkról nagyon is emberi kivánság.
A profi szintű modell portfólió azonban többet kell, hogy adjon – Tehetség hiányában, a modellről készült fotók szakmai szempontból szürkék, nem igazán értékelhetők lesznek.

Tippek a profi modell portfólió készítéshez:
Fogad meg a régi tanítást – Nemcsak az elérendő cél a fontos, de az oda vezető út is legalább olyan fontos! ( nemjuthatsz fel a csúcsra, csak ha végigmész a sokszor kanyargós és ismeretlen úton ).
A mai világban különösen nehéz ezt a tényt elfogadni – az életünk egyik része könnyebbnek tünik  ( pld. mobiltelefonnal elvileg bármikor mindenkit elérünk, az internet, a Facebook szélesretárja a virtuális lehetőségeink kapuját, … ). A TV reality showk szinte nap mint nap a siker elérésének egy másik lehetőségét probálják elhitetni velünk – miszerint különösebb intelligencia és kimagasló képességek nélkül sztár lehet valaki. Számtalan egyetem és főiskola ad csalfa reményt a középiskolák, gimnáziumok végzős hallgatóinak – miszerint a kis befektetéssel és szorgalommal is elnyerhető alacsony szinvonalú diploma a munkaerőpiacon jó poziciót fog számukra biztosítani.

- Ismerkedj a modell pályával – az interneten sok ( szinte végtelen számú ) információt találsz ( modell fotók, reklám fotók, modellkedés, hogyan legyél modell, … )
Legyen sok időd a modellkedéssel foglalkozni – arra mindig van időnk amit szeretünk!
Próbáld magad beleélni a fotón vagy videón látott helyzetekbe, szituációkba.
- Reálisan mérd fel, hogy alkalmas vagy-e modellnek
Fogad el a tényeket – az álom (és a hiúság ) nem mindig jó tanácsadó. Ha kell változtass, fejlesztd a modell pályán szükséges tulajdonságaidat
- Keress felkészült nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező szakmai partnereket
( fotóstúdió vagy modellügynökség ) melyek mindenben segítségedre lesznek.
Az MCM Models modellügynökség, az M&M Image fotóstúdió a modell jelentkező alapos megismerését követően ( ingyenes próbafotózás, regisztráció és modell teszt ) dönt a modell portfólió készítéséről.
- Modell portfólió készítés – A modell lehetőségeid (a modellpiac követelményei és a modell adottságaid ) alapján megtervezett fotózás ( smink, styling és fotó terv ). A modell portfólió fotózás megfelelő előkészítéséhez és kivitelezéséhez nemzetközi ismeret és gyakorlat szükséges.
Modell portfólió készítés és az árak
Ha alkalmas vagy a modellkedésre, akkor a magaszszinvonalú modell portfólió készítést kell választanod.  A modell pálya lehetőségei hiába várnak, ha az esélyeidet lerombolod egy szinvonaltalan modell portfólió készítésével.
Fontos – csak kiváló minőségű, magas szakmai értékekkel rendelkező modell portfólió készítésére érdemes pénzt költened! 15-40 ezer forintért mindezt lehetetlen jó szinvonalon megoldani.
Modell portfólió fotók – Tanulj a fotókból!
A modell a fotózás fotóanyagát jellemzően CD (DVD) adathordozón kapja meg. Ügyelj arra, hogy a fotózás teljes fotóanyagát, a  retusált és a nyers fotókat is megkapjad.
( vannak fotósok, akik csak a kiválogatott fotókat adják oda! )
A teljes fotóanyag sok és fontos információt ad rólad, a modell munkádról és a fotózás szakmai szinvonaláról az ügynöködnek, a modellügynökségednek. Előnyös tulajdonságok illetve  hibák  pld. pislogás, fáradtság, zárkozottság, a modell pózok ismétlődő gyakorisága, beállított modell pózok, … mind – mind segítséget nyújtanak a kezdő modell minél alaposabb megismeréséhez.
A jól sikerült fotók fokozzák az önbizalmadat, kisebb hibák pedig segítenek, hogy a következő modell munkánál felkészültebb legyél – a hibák is hozzád tartoznak, csak úgy leszel teljes, ha a hibáidat is ismered.
- Hogyan készülj a modell portfólió fotózásra . A profi fotóstúdió , a modellügynökség felkészít a fotózásra. Elötte ami tehetsz – keresd a kamerát, szeresd, hogy fotóznak!
A digitális technika ( mobil telefonos fotózás, digitális kompakt fényképezőgép ) a kezdő modell számára ma már sok  lehetőséget biztosít a fotózásra, a modellkedésre való felkészülésben. A modellek részére szervezett speciális modell workshopokon magasabb szintű ismereteket is szerezhetsz ( reklám és divat fotózás, stúdió fotózás, szin és trendek, profi smink, … ). Használd ki, ha szereted ha fotóznak ( otthon vagy bárhol ), keress a fotózásra alkalmat és készülj a profi modell pályára!