M&M IMAGE MODELL FOTÓZÁS

Portfolio Fotzs

Portfólió Fotózás & Kihívás

A ma a Kihívás szót a hétköznapi életben nem olyan gyakran használjuk – beszélünk problémáról, feladatról, feladat megoldásról, …

A Kihívás szó többet jelent egy általános, egyszerű feladat megoldásánál – gondolj inkább egy megmérettetésre, egy felszólításra, egy próbatételre

Az elkötelezett és sikeres női divat, reklám modell számára minden divat vagy reklám munka kihívás. Minden komplexust, tabut le kell győznie, hogy hitelesen tudja a  divat
modell, a fotómodell bemutatni a divat vagy beauty terméket, hogy hiteles legyen a reklám filmben, a reklámkampányban, hogy hitelesen tudja a rábízott szerepet eljátszani.

A modell kihívások teljesítéséhez természetesen sok tapasztalat, számos modell tulajdonság, de legfőképpen a modell reális önismerete szükséges.
Az vagyok akit látnak – hiteles vagyok minden helyzetben!
Csak az a divat, reklám modell képes erre, aki legbelül igazi nő, bátor, érzékeny,
szenvedélyes, igazi kaméleon.

Aki nem ismeri önmagát, az nem ismeri fel a nőt önmagában, nem ismeri a női küldetését, a természet adta feladatát, a nő sokszínűségét, a nőiesség csodáját.
Igazi problémája, hogy a a női feladatát csak felszínesen tudja teljesíteni, a benne kialakult nő kép, a “Persona” ( C.G.Jung ) nem hiteles, tulajdonképpen egy látszat szerepvállalás – sok fiatal nő esetében a hiúság, a másik nemnek szóló szerepjáték vállalása.

A modern világunkra nagyon is jellemző a látszat szerinti életmód, Sajnálatos tény, hogy a látszat éppoly sikeres lehet, mint a valódi teljesítmény.
Nem véletlen, hogy a önmagunk megismerése nem is tűnik olyan égető feladatnak!

A női modellek számára igazi kihívás, az adott kultúrában a divat vagy reklám produkció céljával megegyezően – a nőideál, a nőiesség bemutatása és vállalása – ruhában, fürdőruhában, fehérneműben vagy akár ruha nélkül is.

A feltett kérdés így hangzik – tudod-e vállalni a nőiességet, a nőt? – akár a társadalom és a kultúra által felállított tabukkal, előítéletekkel, etikával szemben is.

Tehát például nem az a kérdés, hogy mit visel a modell a fotózás közben, hanem hogy a divat vagy reklám produkció által megfogalmazott végső céllal, küldetéssel mennyiben ért egyet, mennyire tud az adott  kihívásnak megfelelni.

A divat és reklám modellek számára igazi kihívás a divat vagy reklám célú ruha nélküli fotózás. A cél minden esetben nemesen egyszerű és természetes.
A napjaink eltúlzott, felfokozott szexualitásával ( videó, magazin,  beállítottság ) szemben az ellenpólus – a természetes, erotikus kisugárzás nélküli, valós nőideál bemutatása.
Minden kultúrának szüksége van a valóságos, a reális nőkép bemutatására.
A divat és reklám művészet is vállalta az ellenpólus szerepét: A divat magazinokban, reklámokban megjelentek, megjelennek modellek, topmodellek, sztárok részben vagy egészben ruhátlanul, több esetben kismamaként is!
Magazin: Claudia Schiffer – Vogue magazin, Naomi Campbell – Love magazin, Natalia Vodianova – Vogue magazin, Kim Kardashian – W magazin, Naomi Campbell – GQ magazin, Vogue Paris Calendar – Daria Werbowy, Kate Moss – Vogue vmagazin, Jen Hawkins – Marie Claire magazin, Heidi Klum – GQ magazin, Bar Refaeli, Miranda Kerr – W magazin, Christina Aguilera – Marie Claire magazin, Pirelli Calendar – Abbey Lee Kershaw, Anja Rubik, …
Divatbemutató: Charlie Le Mindu – London Fashion Week, Model Of  The Year Jourdan – Katie Green, Richie Rich – New York Fashion Week, …
Reklámkampány: Versace – January Jones, Tom Ford – Julianne Moore, Bulgari – Kirsten Dunst és Julianne Moore, Reebok – Helena Christensen, Gillian Taylforth – Rosie Huntington Whiteley, Dior – Natalie Portman, Louis Vuitton / Marc Jacobs – Carolyn Murphy, Naomi Campbell, Christy Turlington, Julianne Moore, Dita Von Teese és Selma Blair, Calvin Klein – Lara Stone, D&G – Claudia Schiffer, Eva Herzigova, Naomi Campbell, Fernando Fernandes, Noah Mills és Tyson Ballou, …

A modell, ha átérzi és megvalósítja a divat vagy reklám produkció célját, akkor ezzel az aktuális kultúra, a művészet tevékeny részese, egy maradandó művészi alkotás szereplője lehet.

Sikeres modell csak akkor lehetsz, ha többet tudsz teljesíteni mint az átlag, vegyél példát, erõt és bátorságot a topmodellek munkáiból.
Ha sikeres modell karriert szeretnél, akkor keresd a a modell kihívásokat!
Ne merülj el a részletekben, mindig azonosulj a koncepcióval!  Őszintén, előítéletek nélkül vállald a divat és reklám feladatokat!
Ha tudod mit kell tenned, meg is történik az amit szeretnél – sikeres modell leszel!

No related posts.