M&M IMAGE MODELL FOTÓZÁS

Portfolio Fotzs

Fotózás és Kisugárzás

Bizonyára ismert tény számodra is , hogy az ember egyben külső ( emberi test ) egyben első ( psziché ). Ismert tény az is, hogy a külsőnkkel sokkal többet törődünk mint a belsőnkkel. Látszani akarunk – látszat életmódot élünk.

A sikeres modell karrier és a modell kisugárzás, mint modell adottság és képesség.
Mi is az a kisugárzás? és csak a modellek rendelkeznek vele?

Mindenki rendelkezik valamilyen mértékű kisugárzással, melynek intenzitása térben és időben változhat. A belső emberi lényünk ( érzelmek, érzések, psziché ) a kisugárzás titka.

Gondolj ezekre a szlogenekre – Az vagy amit gondolsz! vagy – Az vagy amit érzel!
Gondolkodás és Érzés – két ellentétpár – például, ha jól, koncentráltan akarsz gondolkodni, akkor az érzéseidet háttérbe kell szorítani.
Átlagos embereknél, átlagos helyzetekben a gondolkodás és az érzés harmóniában van – például tudsz matematikát tanulni miközben romantikus zenét hallgatsz.

Nagy teljesítményt kívánó helyzetekben viszont vagy a gondolkodásra kell támaszkodnod vagy az Érzéseidre.
Ismert filozófus biztos, hogy Gondolkodó típus – nála a Gondolkodás magasan differenciált. Sikeres filmszinésznő biztos, hogy Érző típus – nála az Érzés, az Érzelmek a magasan differenciáltak

A sikeres modellek, topmodellek esetében a modell kisugárzás intenzitása és sokszínűsége magasan differenciált.

Minél kevésbé ismerjük önmagunkat, annál inkább csak a külsőre támaszkodunk,
a külső lesz a fontos, így csak egy szerepet játszunk, ami nekünk vagy másoknak tetszik. A belsőnk adja a személyiséget, az egyediséget, a különlegest.
Minden más csak felvett klisé, csak egy nekünk tetsző szerep – ezzel nem lehetsz sikeres modell! ( a legtöbb esetben boldog ember sem ).
Sok szép lány nem lett és nem lesz sikeres modell vagy egyáltalán modell sem, mert az emberi test szépsége ( szép arcforma, szem, ajak, haj, tökéletes alak, … ) mellett jelentéktelen, átlagos a kisugárzása és esetleg csak egy szerepet játszik, melyhez makacsul ragaszkodik.

A modellek esetében tehát a Többarcúság, a Kisugárzás nemcsak a külső átalakítását jelenti ( ruha, kiegészítők, frizura, smink ), hanem azt hogy, a modell azonosulni tud a termék, a kollekció stílusával, ezzel egyidejűleg hiteles érzéseket, érzelmeket közvetít a divatbemutatón illetve a divat és reklám fotózáson.

Sok kezdő modell portfóliója sajnos nem tartalmaz fotókat, melyek a modell hiteles érzéseit, sokszínű kisugárzását, többarcúságát bemutatnák. Erre két válasz is lehetséges:
* a  modell nem is rendelkezik ezekkel az adottságokkal, képességekkel
* a modell rendelkezik ezekkel az adottságokkal, képességekkel, de a portfóliót készítők csak a modell külső átalakítását tartották fontosnak ( színvonaltalan portfólió fotózás ).

Ha sikeres divat, reklám modell szeretnél lenni, akkor ne csak a külsőd legyen ápolt és divatos, Törődj a belső értékeiddel, fejleszd a meglévő képességeidet, Ne félj az érzéseidtől ( az is te vagy ), Tanuld meg érzéseidet irányítani, kontrollálni!

A modell portfólió fotózás célja a modell kisugárzás bemutatása, a többarcúság felfedezése. Ebben nagy szerep jut a fotósnak, aki kellő tapasztalat, emberismeret, pszichológia valamint divat, reklám fotózási gyakorlat nélkül ezt nem is tudja kiválóan teljesíteni.
A modell portfólió fotózás alatt legyél természetes, nyílt, bátor – saját magadat ad, hallgass a szívedre, az érzéseidre – ne csak a külsődben bízzál – az érzések kifejezésére csak a tested önmagában képtelen.

Sok információ és érzés a modell fotókban – Törekedj arra, hogy ilyen legyen a modell portfóliód!  A portfólió fotózás eredményétől – a rólad készült modell fotók minőségétől és hitelességétől is függ a modell karriered.

Keress professzionális fotóstúdiót!
Minőséget, profi munkát nem adnak aránytalanul olcsó áron, ha nálad csak a modell portfólió ára a mérce, akkor már a kezdést is elrontottad.
( Inkább várj még, amíg nem tudsz komolyabb portfóliót készíttetni )

No related posts.